Magnus Delcarreon

Magnus Delcarreon

Fastighetsförvaltare Nyproduktion – Förvaltning

Hej Magnus! Du är ansvarig för nybyggda fastigheter, vad innebär det?

– Jag har fastighetsansvar i tre år – ett år innan huset är färdigt fram till tvåårsbesiktningen av byggnaden, under förutsättning att huset då är felfritt. Är det inte det behåller jag det tills alla felen är åtgärdade.  Det kan vara en del problem i början innan huset är intrimmat. Jag är med och sätter huset i drift, gör uppföljningar och bevakar att vi fått det vi beställt, att byggnaden har de kvaliteter och funktioner som vi köpt.  

Du har ansvar för flera olika nybyggda hus?
– Ja, just nu arbetar jag med fastigheter över hela staden. Vi bygger extremt mycket just nu och väldigt många av projekten är i inflyttningsfasen. Jag är ensam i min roll, så det gäller att hitta drivkraften framåt. Samtidigt uppfinner jag inte hjulet på nytt och jag har stor hjälp av husvärdarna.

Hur kan en dag se ut?
– De är helt olika beroende på hur vilken fas jag arbetar i. Jag är projektledarnas bollplank och ska samtidigt få till ett bra samarbete med entreprenörer. Jag är också förvaltningens ögon och ska säkerställa att produktionen blir bra och att allt är klart när kunderna flyttar in. Jag beställer även städavtal, sopavtal, utemiljöavtal ser till så att allt fungerar inför inflyttning. När husen är nya kan det bli många hembesök, till exempel när kunderna provat spisen utan att läsa bruksanvisningen.

Varför är det extra viktigt att ha tät kontakt med husvärdar och kunder när ett hus är nytt?
– När husen är nya och alla flyttar in samtidigt har vi världens chans att skapa rätt trivselnivå från början. Det är ett mycket stort arbete för husvärdarna att se till att den nivån upprätthålls – helt rent och snyggt – något som initialt tar mycket tid.

Du har arbetat hos MKB sedan 1994 – varför sökte du dig hit?
 – Jag drev egen byggfirma i sju år men så kom byggkraschen på 90-talet och min dåvarande fru fick syn på en annons där MKB sökte husvärdar. Jag visste knappt vad MKB var men sökte och fick jobbet. Jag har bland annat arbetat i Nydala, i Rosengård och i Örtagård. Det var roliga men slitsamma år och så småningom ville jag göra något nytt. Sedan 2011 arbetar jag som fastighetsförvaltare för nyproduktion.

Vad är roligast respektive svårast med ditt arbete?
– Det roligaste är inflyttningsdagen då alla förväntansfulla människor har ett leende på läpparna. Jag tycker också om att komma hem till kunderna och ha direktkontakt med dem. Att MKB ligger i framkant och har ett socialt engagemang är också en viktig del. Det svåraste är när det blir stora bekymmer i fastigheten som inte går att lösa på en vecka eller två. När det går ut över många är det inte roligt. Vi har fem års garanti på nya fastigheter så det gäller att upptäcka felen i tid.

Vad gör du på fritiden?
– Jag tränar på gym, och ser till att gå 10 000 steg varje dag genom att promenera en timme varje morgon. Mina favoritplatser att röra mig på i Malmö är Ribban och alla parkerna.

Jobbar du redan på MKB Fastighets AB?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@mkbfastighet.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor