Peter Andersson

Peter Andersson

Fastighetsskötare – Förvaltning

Hej Peter! Du arbetar som fastighetsskötare, vad gör du på jobbet?
– Jag är fastighetsskötare i city vid kvarteret Lugnet, en tjänst som går ut på att göra småreparationer och sköta underhåll. Vi har 61 fastigheter utspridda över hela city med sammanlagt runt 2 000 lägenheter och jag ansvarar för 17 av fastigheterna.

Hur kan en typisk dag på jobbet se ut?
– Dagen börjar med att vi dricker kaffe tillsammans på jobbet, sedan går jag igenom mejlen och felanmälningar från kunder. Därefter bokar jag in kunder och åker runt och gör olika reparationer. I tjänsten ingår även en del administration, till exempel fakturering och beställning av olika saker.

Hur trivs du på MKB?
– Jag har arbetat här i 26 år och trivs väldigt bra. Friheten att själv lägga upp min arbetsdag är en viktig del. Vi är ett stort team på jobbet, jag är social och uppskattar kollegorna. Det känns bra att vakna på morgonen, jag ser fram emot arbetsdagen.

Vad är det roligaste?
– Det roligaste är när allt flyter på, när allt klaffar och man känner sig nöjd. Vi är också ett jätteroligt team i City som skämtar och skojar.

Hur ser utmaningarna ut?
–  Utmaningen är att jag ansvarar för 17 fastigheter som ligger utspridda i centrala Malmö. Det är dessutom ett väldigt splittrat bestånd, fastigheterna liknar inte varandra alls och det är stora skillnader på lägenheterna.

Varför sökte du dig till MKB?
– Jag hoppade av gymnasiet och fick en ungdomsplats i Augustenborg. Han som var husvärd där då är min chef idag. Vi har följts åt inom MKB och vet vad bolaget står för. Är vi glada och positiva blir våra kunder glada. Jag vet vad som förväntas av mig. Jag har även arbetat som husvärd men föredrar tjänsten som fastighetsskötare eftersom det inte är lika mycket pappersarbete.

Vad gör du på fritiden och har du någon favoritplats i Malmö?
– Fritiden lägger jag på min kolonistuga och på att gå på MFF:s och Malmö Redhawks matcher. Dessutom har jag en nioåring som tränar gymnastik. Jag gillar både att spela och titta på fotboll så min favoritplats är givetvis Malmö stadion.

Jobbar du redan på MKB Fastighets AB?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@mkbfastighet.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor