Hanna Tuvesson

Hanna Tuvesson

Studentkoordinator och lägenhetsutvecklare – Förvaltning

Hej Hanna! Du arbetar med studenter i din tjänst, vad innebär det?
– Jag arbetar som studentkoordinator på Stapelbädden Student och för våra internationella studenter och sitter både på vårt kontor på Rönnen och i Västra Hamnen. Sen arbetar jag även som lägenhetsutvecklare på Stämpen Ungdom – ett hus med ungdomslägenheter där du måste vara under 25 när du flyttar in.

Hur ser en genomsnittlig dag ut?
– En genomsnittsdag är svår att beskriva, de kan se helt olika ut. Vi har toppar i olika perioder beroende på var i månaden och var på året vi befinner oss. Arbetet innebär allt från besiktning, planering inför inflyttning och att ta emot nya lägenhetsinnehavare, till att lämna ut nycklar och sitta i möten. Inför en nyproduktion som Stapelbädden handlar det mycket om planering.

Är det speciellt att arbeta med studenter?
– Vi har cirka 1 150 studentlägenheter och ofta är det första egna hemmet för de som kommer och bor hos oss. Man märker att vissa blivit lite curlade hemma, de vill gärna ha hjälp med allt möjligt. Samtidigt kommer det internationella studenter från hela världen som inte har en aning om hur det svenska samhället fungerar. Det kan vara frågor om allt från hur du betalar en hyra eller köper en bussbiljett till information om hur du källsorterar.

Hur hamnade du på MKB?
– Detta är mitt första jobb efter examen. Jag är utbildad fastighetsförvaltare, sökte mig hit när jag skulle göra min praktik på 30 veckor och fick ett föräldraledighetsvikariat 2015. Mitt mål var att hitta ett stabilt företag att arbeta på och jag trivs jättebra, både med arbetsuppgifterna och med min arbetsgrupp.

Vad är det svåraste med ditt arbete?
– Det svåraste är just att vi kan ha så extrema toppar, då kan det vara tufft. Ibland känner man att man inte räcker till i alla sina roller, det kan vara svårt att prioritera rätt när många behöver hjälp samtidigt.
Och vad är det roligaste?

– Det roligaste med mitt jobb är att det är så varierade arbetsuppgifter. En annan viktig sak är att MKB är ett så stort företag och att det är kul och intressant att vi gör så mycket för staden Malmö. Vi får även mycket input från hyresgästerna, det viktiga är att de känner sig sedda och trygga.

Vad gör du på fritiden?
– Jag tycker om att träna, umgås med vänner och att resa. Jag älskar att tillbringa tid på Ribersborg, hela Ribban är fantastisk på sommaren. Jag trivs också bra i Malmös stadskärna. Jag tycker om att gå runt i butiker, ta en kaffe och äta lunch, hela citykärnan är väldigt mysig.

Jobbar du redan på MKB Fastighets AB?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@mkbfastighet.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor