Richard Billberg

Richard Billberg

Husvärd – Förvaltning

Hej Richard! Du arbetar som husvärd, vad innebär det?
– I mitt arbete har jag daglig kontakt med både kunder och entreprenörer. Det är viktigt för mig att alltid ge en bra service och att ta ett stort ansvar. Som husvärd behöver man vara väldigt händig och lösningsorienterad, vilket jag tycker att jag är! Detta gör också att arbetet blir både varierande och extra roligt. 

Hur kan en dag se ut?
– Jag planerar i stort sett mina dagar själv utifrån vad som behövs göras så varje dag blir inte den andra lik. En typisk dag innebär alltid en hel del kundkontakt där jag svarar på kunders frågor eller önskemål. Arbetet skiftar mycket från kund till kund – det kan handla om alltifrån att byta delar på kökskranar till att montera spiskåpor eller tvättställ. 

Vad är det roligaste med ditt arbete, vilka är utmaningarna?
– Jag har arbetat på MKB i 3,5 år och trivs utomordentligt. Det roligaste är att jag träffar så många nya och trevliga människor och att arbetet varierar så mycket från dag till dag. Att få chansen att hjälpa kunder med diverse problem och att de blir glada och tacksamma. Det svåraste är att jag inte själv styr över hur jobben kommer in. Den största utmaningen är att alltid lyckas överträffa kundens förväntningar.

Varför sökte du dig till MKB?
– Jag blev rekommenderad av en vän som också arbetar på MKB, jag tyckte att arbetsplatsen lät intressant så jag valde att söka mig hit. Och se så bra det blev! Innan dess jobbade jag med läkemedel och logistik. Precis innan jag började på MKB arbetade jag med maskinsäkerhet.

Några mål för framtiden?
– För mig är det viktigt att finnas där för kunderna, att alltid bibehålla god service och ha ett proffsigt bemötande. Målet är att fortsätta jobba inom MKB, men kanske med andra arbetsuppgifter så småningom. Jag gillar att utvecklas och ta mig an nya utmaningar!
 
Vad gör du på fritiden?
– Min fritid lägger jag på mina barn och deras sportintressen. Jag sportar själv en del när jag får tid över. Sport främjar hälsa och förlänger livet!
 
Någon favoritplats i Malmö som du gärna söker dig till?
– Malmö är min hemstad som jag tyvärr har lämnat. Jag tycker om flera platser i stan – det är svårt att bara välja en favorit.

Jobbar du redan på MKB Fastighets AB?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@mkbfastighet.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor