Hej Louise! Du är Trainee på MKB, vad innebär det?
- Det innebär att jag under ett års tid får chansen att rotera mellan tre olika avdelningar: Förvaltning, Underhåll och Nyproduktion. Jag får även möjlighet att göra inspel på andra avdelningar för att få förståelse för bolagets helhet. När programmet är slut är tanken att jag ska arbeta som biträdande projektledare på Nyproduktion och troligtvis ha stor nytta av den kunskap och de kontakter jag fått under mitt år som trainee.

Varför sökte du traineetjänst på MKB?
- Det var under en arbetsmarknadsmässa på LTH som jag först fick upp ögonen för traineeprogrammet. Jag visste att äldre kursare som också pluggat Lantmäteri hade gått det och var väldigt nöjda. Att under ett år få chansen att lära känna bolaget man arbetar på och skaffa sig många värdefulla kontakter ser jag som ett optimalt sätt att utvecklas inför sin kommande roll.

Hur ser en typisk dag ut för dig som trainee?
- Mina dagar varierar väldigt mycket, vilket är jättekul. Förutom egna projekt, som till exempel samordning av all studentmarknadsföring, får jag i förvaltningen lära mig både husvärds- och LU- rollen genom att följa med på uppdrag ute hos våra kunder, vara med på besiktningar, kontraktskrivingar och hålla i lägenhetsvisningar. Ibland följer jag med på möten eller uppdrag med andra avdelningar för att få en inblick i deras verksamhet.

Vad är det roligaste och vilka utmaningar har du stött på?
- Det roligaste är att jag får träffa så mycket nya människor och får kunskap inom så många områden. I förvaltningen kan det vara en utmaning att bemöta våra kunder om dem inte är nöjda. Jag har också märkt av att det finns sociala utmaningar i vissa områden.

Vad gör du på fritiden och har du någon favoritplats i Malmö?
- På fritiden umgås jag med familj och vänner. Resor, träning och aktiviteter ute i naturen såsom skidåkning, vandring och surfing är några intressen.  

På sommaren uppehåller jag mig gärna nära havet kring Ribban och tar del av vad som händer där. En fin höstdag är Slottsträdgården ett perfekt ställe att strosa omkring och ta en fika. Den första vårsolen ska mötas på en uteservering på Lilla Torg och under vinterhalvåret myser jag helst på någon av innerstadens mysiga caféer eller restauranger. 

040-313766

Jobbar du redan på MKB Fastighets AB?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@mkbfastighet.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor