Traineeprogram

Är du nyutexaminerad ingenjör med inriktning Byggteknik, Väg och vatten, Lantmäteri eller Samhällsbyggnad? Då kan vårt traineeprogram vara något för dig!

Innehåll traineeprogrammet

Vi på MKB erbjuder ett 12 månaders traineeprogram där du får arbeta inom förvaltning, nyproduktion och underhåll.

Vårt första traineeprogram startade hösten 2015 och programmet har ett fokus på bostäder och stadsutveckling. Du kommer under programmet att vara fyra månader i sträck på de tre avdelningarna. Efter avslutat traineeprogram blir du placerad på vår nyproduktions- eller underhållsavdelning.

Som trainee får du komma direkt från skolan till professionellt yrkesarbetande med alla möjligheter. Du utvecklas snabbt, lär dig nytt, får kollegor och ett nätverk. Du får ha högst två års kvalificerad arbetslivserfarenhet.

Connecta för att får information om när programmet öppnar

En Trainees dagbok


I denna video träffar Karolina MKBs HR-chef Karin där hon får besvara varför man som student ska börja jobba på MKB och hur man fångar hennes uppmärksamhet när man skriver CV. Enjoy!

Förvaltning

Under din tid i förvaltningen kommer du att arbeta i ett av våra områden med de 24000 lägenheter vi har idag. Fokus är på boende kund och att förstå förvaltningens behov.


I denna video träffar Karolina förvaltaren Alban som leder förvaltningen i tre stadsdelsområden. En tredjedel av traineeprogrammet görs i förvaltning, där traineen får lära sig om MKB kärnverksamhet, träffa kunder och se verkligheten ute på områdena.

Nyproduktion

Under din tid på vår avdelning för nyproduktion får du vara med och arbeta i något av alla de nyproduktionsprojekt vi har på gång just nu. Målet med din period här är att du ska ta del av byggentreprenader, få insikt i entreprenörens drivkrafter och lära dig fackuttrycken.

I denna video träffar Karolina projektledaren Frida som jobbar på Nyproduktionsavdelningen.

Underhåll ooch ombyggnad

Under din tid hos avdelningen som jobbar med underhåll och ombyggnad så ska du ta del i arbetet med underhåll av våra fastigheter. Här kommer du lära mer om fastighetens livscykel, besiktning, upphandling och projektledning.

I denna video träffar Karolina projektledaren Patrik som jobbar på underhållsavdelningen. En tredjedel av traineeprogrammet görs på underhållsavdelningen, där traineen får lära sig om byggnaders livscykel och hur man kan bygga för att undvika eller underlätta underhållet.

Glöm inte att Connecta med oss!

Organisationen kring dig

Vi vill säkerställa att du får ut det du förväntat dig och att din tid hos oss blir så bra som möjligt. Som trainee hos oss har du en handledare i det dagliga arbetet, en mentor som du träffar varannan månad och en sponsor som träffar dig en gång i halvåret.

Du som söker

Traineeprogrammet är i dagsläget till för dig som är nyutexaminerad ingenjör med inriktning Byggteknik, Lantmäteri, Samhällsbyggnad eller Väg och vatten. För att söka får du ha högst två års kvalificerad arbetslivserfarenhet.

Ansökan

Ansökan för traineeprogrammet är öppen mellan den 1 februari och 1 mars varje år.

Urval och intervjuer sker löpande och de kandidater som går vidare kontaktas för intervju i mars. Samtliga sökande kandidater får svar senast under maj och traineeprogrammet starta i september.

 

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor