Hej Suchun! Du arbetar med utemiljön i ett lite speciellt bostadsområde, kan du berätta om ditt arbete där?

– Jag är utemiljöansvarig i Ekostaden Augustenborg. Stadsdelen är från 1950-talet och har fungerat som experimentstadsdel på miljöområdet i snart 20 år. Innan Augustenborg blev ekostad var det ofta översvämningar här. I slutet av 90-talet började de göra om dagvattensystemet, till exempel anlägga dammar.

Vad gör du en dag på jobbet?
– Jag går runt och tittar till utomhusmiljöerna varje dag och ser till så att det är rent och fint överallt. Ser jag något så åtgärdar jag problemet. Min tjänst innebär också att jag sköter om de tio dammar som finns på området, tar hand om miljöhusen, och planterar buskar och rabatter.

Vad är det roligaste med ditt arbete?
– Det bästa är att jag får vara ute hela dagarna, jag har nära till grönskan. Jag får mycket sol och frisk luft, många avundas mig den biten. Arbetet är kreativt, jag träffar många människor, pensionärerna kommer gärna ut och pratar med mig. När växterna blommar kommer mängder med insekter, fjärilar, bin och humlor – jag får uppleva allt det.

Och det svåraste?
– De svåraste är tyvärr arbetet med miljöhusen. De är mitt ansvar och vi har många nyinflyttade som inte är så duktiga på källsortering. Ibland bryr de sig inte, det blir stökigt, saker läggs i fel behållare, det slängs skräp på golvet – det är svårt att förstå hur människor tänker.

Hur kan MKB:s kunder påverka ditt arbete?
– Jag får mycket feedback, säger de till om någonting så fixar jag det. Om jag planterar några fina buskar kan det hända att en hyresgäst kommer fram och frågar om de kan få en likadan borta vid sitt hus.

Hur länge har du arbetat på MKB?
– Jag har arbetat hos MKB i 13 år, hela tiden på Augustenborg. Det började med att jag först arbetade med utemiljöer för ett entreprenörföretag hos MKB i fem år. Till slut frågade MKB varför jag inte kom över till dem i stället. Min bakgrund är utbildning till agronom i Kina. Jag arbetade i sju-åtta år som det innan jag flyttade till Sverige för 24 år sedan.

Har du några mål inför framtiden?
– Mitt mål är att lyfta och utveckla Augustenborg ännu mer, göra det mer miljövänligt och skapa förutsättningar för mer biologisk mångfald.  

Vad gör du när du är ledig?
– Jag tränar ganska mycket. Mitt jobb är tungt rent fysiskt och jag behöver mycket kraft och energi. Jag dansar, gympar, gör yoga och simmar. Jag tycker också om att besöka Malmös parker, gärna de som ligger nära vattnet. Jag går dit och blir inspirerad, hämtar idéer från dem med tillbaka till Augustenborg.

Jobbar du redan på MKB Fastighets AB?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@mkbfastighet.se
  • Amel Hosic
  • Anna Bernstad
  • Christian Zaar
  • Elvedin Padjan
  • Emma Cedermarker
  • Frida Lind
  • Hamideh Hesari
  • Hanna Tuvesson
  • Helene Ljung
  • Ingrid Cullin
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor