Hej Helene! Du arbetar som fastighetschef, kan du berätta lite om din tjänst?

– Jag är en av tre fastighetschefer på MKB, mitt område är Öst med ca 8 000 lägenheter och 90-talet anställda. Öst sträcker sig från Rosengård, Augustenborg, Nydala ut till Oxie. Jag har elva personer som jag är direkt chef för och ansvarar för budget, personal, områdesutveckling mm.

Hur ser en normal dag ut?
– De kan utvecklas hur som helst, det räcker med ett telefonsamtal så tar dagen en annan riktning. Det roligaste är just att alla dagar är så olika, man tröttnar inte. Jag ser utveckling i allt jag gör, även svåra saker kan bli roliga. Utmaningarna är både det svåraste och det roligaste.

Du cyklar mycket i jobbet?
– Jag tycker om att cykla runt till de olika områdena, det är platt och går snabbt. Malmö är som en liten storstad, speciellt Hyllie är väldigt spännande, det är en ny metropol i staden.

Varför sökte du dig till MKB?
– Jag började här i oktober 2015, jag ville ha nya utmaningar efter att ha arbetat på Malmö stad i 13 år. MKB kändes spännande och var en attraktiv arbetsplats. Det bästa är att man får lov att vara modig, tänka annorlunda och komma med idéer. Och att MKB är en verksamhet som arbetar för malmöborna, för hela staden.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag har arbetat som chef i många år, kommer närmast från Serviceförvaltningen här i Malmö. Innan det bland annat som kostekonom på storkök som Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Service är min styrka, och att kunna leda och leda genom andra. Jag har också arbetat som kostchef inom försvaret, på I15 Borås, I3 Örebro och vid kustjägarskolan KA1 i Vaxholm.

Hur tycker du att ditt arbete kommer MKB:s kunder till godo?
– Service sitter i ryggmärgen. Att vända en missnöjd kund till nöjd, det är en stor utmaning, att lyssna, se och förstå. Man måste kunna vända på glasögonen.
Jag bodde i Asien i knappt tre år och har fått förståelse för hur andra kulturer kan vara.

Hur tänker du på MKB och framtiden?
– Vi bygger mycket, ett av våra mål är att vi ska vara kundernas första val. När områdena är klara och kunderna kan välja, då vill vi att de ska komma till oss. Vi gör också insatser för att fånga upp talanger på MKB. Det går att göra internkarriär inom företaget, som till exempel att börja som husvärd och fortsätta till tjänster som lägenhetsutvecklare, förvaltare och fastighetschef.

Du är särskilt intresserad av sociala frågor?
– Ja, jag har ansvar för en grupp som arbetar med social strategisk hållbarhet, det är sex personer som fokuserar på utveckling av de mjuka värdena. Det kan till exempel handla om projektinsatser i utvalda områden. Jag är även ansvarig för Kredit och bosociala-gruppen, den hanterar olika hyresfrågor, kreditkontroller, rådgivning i olika beslut med mera.  

Vad gör du på fritiden?
– Vi har två galopphästar som tävlar. Och jag körde Tjejvasan för första gången i år, utan att ha åkt så mycket skidor innan. Det var en utmaning, men jag gillar sådana.

 

Jobbar du redan på MKB Fastighets AB?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@mkbfastighet.se
  • Amel Hosic
  • Anna Bernstad
  • Christian Zaar
  • Elvedin Padjan
  • Emma Cedermarker
  • Frida Lind
  • Hamideh Hesari
  • Hanna Tuvesson
  • Helene Ljung
  • Ingrid Cullin
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor