Hej Patrik! Du arbetar som projektledare inom underhåll, vad går ditt arbete ut på?
  – Vi har många fastigheter i olika åldrar och vissa av dem behöver underhållas. Basen i vår verksamhet är att vi sköter renoveringar. Det kan vara allt från att byta fönster till att göra stambyten till att byta tak – allt en byggnad behöver under sin livstid. Mitt arbete består av att handla upp entreprenörer, kontakta kunder, ha byggmöten och gå på besiktningar. Jag försöker vara ute i fastigheterna så mycket som möjligt, vi brukar säga: ”Verkligheten är där ute, inte inne på kontoret”.

Hur hamnade du på MKB?
 – Jag är högskoleingenjör inom byggteknik, började sommarjobba efter examen 2015, fick förtroende att fortsätta som teknisk assistent, blev biträdande projektledare och sedan projektledare väldigt nyligen.

Vad är det roligaste med ditt arbete?
– Det är en jättekliché men mitt jobb är att vara spindeln i nätet. Vi ser helheten, har ansvar för många delar och ser till att andra tar sitt ansvar. Allt från att entreprenörerna ska informera kunderna och att alla inblandade fått rätt information till att vi upphandlat enligt alla lagar och regler. Att få vara med och driva den processen, och hela tiden befinna sig i dess mitt, det tycker jag är väldigt roligt. 

Vad är det svåraste?
– Det svåraste är när saker inte blir som de ska, när till exempel en entreprenör utfört någonting och det inte blivit bra. Det kan handla om stora summor pengar och leda till tvister, vilket i sin tur kan gå ut över våra hyresgäster. En annan sak är att få hyresgäster att förstå varför vi gör olika saker, att de får reparationer och buller och främmande människor mitt i sitt hem. Då får vi förklara att det vi ska göra är viktigt för hela byggnaden.

Kommer du nära hyresgästerna i ditt arbete?
– Bakom dörren finns människor i olika sorters livssituationer – äldre, barnfamiljer, funktionshindrade, människor som arbetar natt med mera. Alla är individer precis som jag, man måste utgå från det. Alla människor ska behandlas med värdighet och ödmjukhet. Vad är bäst för individen, vad är bäst för huset? Det handlar om mjuka och hårda värden. Om jag kan påverka arbetet så att det underlättar försöker jag alltid göra det. Det går aldrig att uppfylla allas krav, men man kan ta dem till sig, se och bekräfta.

Hur trivs du på MKB?
– Jag trivs med MKB eftersom det är en stor organisation, med oerhört många duktiga människor. Jag ser det som ett företag med stor handlingskraf – och man kan göra mycket då. MKB representerar andra värden än de som står på sista raden i ett kontrakt. Det handlar inte bara om att göra vinst. Vi bygger Malmö, och är en stor aktör i Malmö som stad.

Har du några mål inför framtiden?
– Jag vill alltid bli bättre på det jag håller på med, och jag blir aldrig fullärd. Jag vill bli så bra som jag kan bli på byggtekniska frågor, på ekonomiska frågor och på kundinformation.

Hur påverkar MKB:s kunder ditt arbete?
– Vi får kontinuerlig kritik från kunder på vad vi gör, och det tar vi alltid till oss. Det går att förklara saker bättre, att förklara varför vi måste in och böka i en lägenhet. Det kan vara större anledningar än att det till exempel drar kallt. Det jag gillar med MKB är att det finns andra värderingar i organisationen när det gäller kunders mående. Det är viktigt med ödmjukhet, att inte ha så himla bråttom, och att ha förståelse för andra.

Vad gör du på fritiden?
– Jag älskar skog och natur och är ute i det fria så mycket som möjligt. Jag tycker om att plocka svamp och fjällvandring är ett måste varje år. De senaste åren har jag gått Kungsleden varje år. I Malmö är Pauli kyrkogård en favorit. Den är en tyst oas i den jäktiga staden Malmö, en stad som alltid annars är på gång. Jag tycker det är jätteintressant att gå runt och läsa på de gamla gravstenarna från 1800-talet.

Jobbar du redan på MKB Fastighets AB?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@mkbfastighet.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor